Erzsébet
1 °C
4 °C

Vasárnapi káosz a fővárosban

2003.09.27. 17:35
Kaotikus állapot várható a vasárnapi futó fesztivál miatt Budapest belvárosában. A BKV úgy készül a rendezvényre, hogy a 70-es, a 75-ös és a 79-es trolibuszok reggel kilenctől délután fél ötig nem is járnak.
Kaotikus állapot várható a vasárnapi futó fesztivál miatt Budapest belvárosában. A vasárnap délelőtt tíz órakor elrajtoló maraton miatt több mint 20 menetrendszerinti BKV járaton kell fennakadásokra számítani.

Legtöbbjük kerülő úton, vagy rövidített útvonalon közlekedik a verseny ideje alatt, de a 70-es, a 75-ös és a 79-es trolibuszok reggel kilenctől délután fél ötig nem is indulnak. Ezen a hétvégén pedig nem csak a Népstadion és az Örs vezér tere között jár a metrópótló, hanem a Határ út és Kőbánya-Kispest között is.

A hétvégén amúgy is nehézkes tömegközlekedés miatt többen használnák autójukat, de lezárásokra kell számítani a Duna mindkét rakpartján a Margit hídtól egészen a Lágymányosi hídig.

Nem lehet ráhajtani az Andrássy és a Dózsa György útra, illetve lezárják a Szabadság hidat, a Fővám és a Szent Gellért térrel együtt.

A mintegy 43 kilométeres belvárosi távot öt és fél óra alatt kell a versenyzőknek teljesíteni, így a forgalmi terelések megszűnése és a tömegközlekedés helyreállása legkorábban délután fél ötre várható.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?