Géza
-11 °C
-4 °C

Korábban már ölt a Balaton-parti feleséggyilkos

2005.07.19. 16:45
Gyilkosság miatt már éveket töltött elmegyógyintézetben az a férfi, aki a hétvégén a balatonfűzfői strandon, gyermeke szeme láttára ölte meg feleségét.

Elrendelte a Veszprém Városi Bíróság a fűzfői strandon szombaton elkövetett emberölés gyanúsítottjának előzetes letartóztatását. Az egy hónapos időtartamra kiszabott letartóztatást Budapesten, az Igazságügyi Megfigyelő és Elmeorvosi Intézetben kell végrehajtani - tájékoztatott a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság.

Féltestvérét is megölte

Váradi Piroska rendőrségi szóvivő elmondta, a 31 éves várpalotai lakos ellen 1991-ben emberölés miatt már emelt vádat a megyei főügyészség. A vád szerint az akkor még fiatalkorú férfi 1990 decemberében két társával a féltestvérét ölte meg kalapácsütésekkel, majd a holttestet egy tévédobozba és függönybe csomagolva elásták.

A különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel vádolt férfit l991-ben is megvizsgálták elmeorvos szakértők, és akkor a bíróság az ítéletében a fiatalkorú kényszergyógykezelését rendelte el. Ez több évig tartott - jegyezte meg a szóvivő.

A várpalotai házaspár válófélben volt, és szombaton a fűzfői strandon heves vita támadt kettejük közt. A férfi a felesége után ment a zuhanyozóba, és ott tőrkésével többször megszúrta. Az asszony a helyszínen életét vesztette. A bűntettnek több szemtanúja is volt, és látta az esetet a házaspár kiskorú gyermeke is. A gyermeket a várpalotai nagyszülőknél helyezték el - mondta Váradi Piroska.

A szóvivő elmondta azt is, hogy a gyanúsított korábban már többször is életveszélyesen megfenyegette a feleségét. Az asszony megölésével alaposan gyanúsítható férfit a rendőrség szombaton őrizetbe vette, majd vasárnap átszállították a sümegi pszichiátriára.

A férfi az eddigi kihallgatások során mindvégig hallgatott, nem hajlandó kommunikálni, egyelőre csak annyit mondott el, hogy mi az ő és az édesanyja neve.