Ervin
14 °C
21 °C

Előzetesben a fűzfői gyilkosság gyanúsítottja

2004.02.04. 15:14
Fejbe lőtte áldozatát még tavaly az a harminckét éves balatonfűzfői férfi, akit a bíróság nemrég előzetes letartóztatásba helyezett gyilkosság gyanújával. Az eltűntként keresett vállalkozó holttestét tavaly novemberben, félig elhantolva találták meg egy elhagyott telken.
Előzetes letartóztatásba helyezték azt a harminckét éves, az idegenlégiót megjárt balatonfűzfői férfit, aki alaposan gyanúsítható egy 45 éves balatonalmádi vállalkozó meggyilkolásával - közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója szerdán, a megyeszékhelyen.

"A Balaton-parton jól ismert vállalkozó félig elhantolt holttestét tavaly novemberben a balatonfűzfői hegyoldalban, egy elhagyatott telken találták meg. Akkor derült ki, hogy a férfi bűncselekmény áldozata lett; fejbe lőtték.

Egyértelmű bizonyítékok

A nyomozók egyértelmű bizonyítékokat találtak arról, hogy a gyilkosság elkövetésével a francia idegenlégiót megjárt 32 éves balatonfűzfői lakos gyanúsítható. A férfit őrizetbe vették, majd a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte.

Ingatlanvásárlás ürügyén

A gyanúsított 2003. május 13-án ingatlanvásárlási indokkal csalta el későbbi áldozatát - akivel elszámolási, anyagi vitái is voltak - az elhagyatott fűzfői telekre, ahol pisztollyal fejbe lőtte, majd a holttestet a helyszínen elhantolta. A rendőrségnek sikerült lefoglalnia az emberölés eszközéül szolgáló pisztolyt.

A támadó az áldozat Mercedesét Budapestre vitte, ahol egy ismerősével alkatrészekre szedve eladatta.

Újabb fejbelőtt áldozat

A gyanúsított letartóztatását követően fény derült egy másik bűncselekményre is. A férfi tavaly júliusban egy társával Királyszentistván község határában találkozott egy 30 éves budapesti férfival, akiről tudták, hogy legalább hárommillió forint van nála.

A volt idegenlégiós hátulról fejbe lőtte a férfit, majd társával elmenekültek a helyszínről, rémületükben a pénzt sem vették el a sebesülttől. A meglőtt férfi egyébként nem ment kórházba, ugyanis korábban már be kellett volna vonulnia a börtönbe.