Vince, Artúr
-7 °C
1 °C

Milliós büntetés galambetetés miatt

2004.11.11. 08:57
Mintegy 1,2 millió forintnyi pénzbüntetést szabtak ki Genfben egy 77 éves gazdag nőre, aki 20 éve rendszeresen megsérti a galambetetési tilalmat. Az asszony szerint a svájci utcaseprők túl igényesen végzik a munkájukat, a madaraknak semmi ennivalót nem hagynak.
Visszaesőként elkövetett galambetetés vétsége miatt 8000 svájci frank (kb. 1,2 millió forint) pénzbírságot szabtak ki egy 77 éves lausanne-i nőre.

Szigorú ítéletében a bíróság figyelembe vette, hogy a Genevieve keresztnévre hallgató élemedett dáma, aki 20 éve makacsul fittyet hány a galambetetési tilalomnak, jó anyagi helyzetnek örvend, számos bérlakásból tisztes jövedelmet húz. Ezért tartozik a bírságon túl megfizetni a borsos perköltséget is, ami 2679 svájci frank, azaz több mint 400 ezer forint.

Genevieve tettét azzal indokolta, hogy a svájci utacseprők túl igényesen végzik a munkájukat, "a madaraknak semmi ennivalót nem hagynak", s ő ezért vette vállára az éhező jószágok táplálásának gondját. Hozzáfűzte még, hogy mivel nincsenek unokái, sőt se kutyája, se macskája, úgy véli, még mindig jobbat tesz ha galambot etet, mintha ivásra vagy pláne, drogozásra adná a fejét.

A vajszívű asszonyt egyébként nem először büntették meg galambmániája miatt. A bíró emlékeztette is rá, hogy ez a szenvedélye eddig már 12 ezer frakba került neki, mire a makacs asszonyság felvilágosította a jog képviselőjét, hogy ő a lelki ügyeket nem számítja át anyagiakra: "Maguknak viszont egy kasszafiók van a szívük helyén!" - vetette oda megvetően.