Alfréd
-2 °C
2 °C

Másodszorra letartóztattták a Galamb utcai robbantás gyanúsítottját

2001.12.14. 11:55
A rendőrség javaslatára a Budai Központi Kerületi Bíróság másodszori őrizetbe vétele után előzetes letartóztásba S. Mihályt, akit azzal gyanúsítanak, hogy megrendelte a tavaly júniusi, fővárosi Galamb utca robbantást.
A rendőrség javaslatára a Budai Központi Kerületi Bíróság másodszori őrizetbe vétele után előzetes letartóztásba S. Mihályt, akit azzal gyanúsítanak, hogy megrendelte a tavaly júniusi, fővárosi Galamb utca robbantást. Vele egyidőben szintén előzetes letartóztatásba helyezték M. János veresegyházi lakost, aki a távirányításos bomba elkészítésében segédkezett.

S. Mihályt már korábban is őrizetbe vették, ám akkor elegendő bizonyíték hiányában a bíróság nem látta indokoltnak előzetes letartóztatását. Most azonban már sikerült elegendő bizonyítékot összegyűjteni, így a bíróság sem állt a letartóztatás útjába.

A rendőrség viszont még körözi a robbantás két feltételezett elkövetőjét.

A fővárosi Galamb utcában 2000 júniusában robbantottak fel távirányítással egy Mazda 121-est. Később kiderült, hogy az autó az egyik bár dolgozójáé. A három évvel ezelőtti Aranykéz utcai tragédia helyszínétől néhány száz méterre történt detonáció során három autó teljesen kiégett, és komolyan megrongálódott egy antikkereskedés, egy divatszalon és egy cipőbolt kirakata.

A robbantás mögött üzleti ügy állt.