Újabb szakértőt rendeltek ki Orbán Győző ügyében

2002.06.18. 17:26
Újabb szakértőt rendeltek ki a volt kormányfő édesapja, Orbán Győző ellen rongálás miatt indult nyomozásban - értesült az Index. A nyomozók most egy fizikus és egy fényképész szakértőtől a várnak választ arra a kérdésre, hogy ténylegesen mekkora kár keletkezett a megrongálódott fényképezőgépben illetve arra, hogy eséstől vagy ledobástól tört össze a gép.
Orbán Győző ellen azért indult még májusban eljárás, mert állítólag összetörte a Magyar Hírlap riporterének fényképezőgépét, akivel azért tűzött össze, mert az Orbán gánti bányájáról akart képeket csinálni. A fotós elmondása szerint a bányatulajdonos nehezményezte a fényképezést, majd váratlanul kitépte a gépet a kezéből, és földhöz csapta. Orbán Győző ezzel szemben azt állítja, hogy a gép leesett, ő csak fel akarta azt venni.

Hiba szembesítették a múlt héten szerdán a két állítást, mindenki mondta a magáét - tudta meg az Index R. Szabó Ágnestől, a Fejér megye Rendőr-főkapitányság sajtóreferensétől. A rendőrség az ügyben már meghallgatott négy tanút is, de tőlük sem kaptak érdemi információt a történtekkel kapcsolatban. A két embert mindenki látta, de azt senki nem tudta megmondani, hogy pontosan mi történt a fényképezőgéppel és az hogyan került a földre.

A Magyar Hírlap munkatárásnak fényképezőgépében az elsődleges szakértői vélemény szerint 165 ezer forintos kár keletkezett. De most a gép objektívét is szétszedik és a lencséjét is megvizsgálják majd. A fotós szerint az egymillió forintos gépét tette használhatatlanná a feldühödött bányatulajdonos.