Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Újabb szakértőt rendeltek ki Orbán Győző ügyében

2002.06.18. 17:26
Újabb szakértőt rendeltek ki a volt kormányfő édesapja, Orbán Győző ellen rongálás miatt indult nyomozásban - értesült az Index. A nyomozók most egy fizikus és egy fényképész szakértőtől a várnak választ arra a kérdésre, hogy ténylegesen mekkora kár keletkezett a megrongálódott fényképezőgépben illetve arra, hogy eséstől vagy ledobástól tört össze a gép.
Orbán Győző ellen azért indult még májusban eljárás, mert állítólag összetörte a Magyar Hírlap riporterének fényképezőgépét, akivel azért tűzött össze, mert az Orbán gánti bányájáról akart képeket csinálni. A fotós elmondása szerint a bányatulajdonos nehezményezte a fényképezést, majd váratlanul kitépte a gépet a kezéből, és földhöz csapta. Orbán Győző ezzel szemben azt állítja, hogy a gép leesett, ő csak fel akarta azt venni.

Hiba szembesítették a múlt héten szerdán a két állítást, mindenki mondta a magáét - tudta meg az Index R. Szabó Ágnestől, a Fejér megye Rendőr-főkapitányság sajtóreferensétől. A rendőrség az ügyben már meghallgatott négy tanút is, de tőlük sem kaptak érdemi információt a történtekkel kapcsolatban. A két embert mindenki látta, de azt senki nem tudta megmondani, hogy pontosan mi történt a fényképezőgéppel és az hogyan került a földre.

A Magyar Hírlap munkatárásnak fényképezőgépében az elsődleges szakértői vélemény szerint 165 ezer forintos kár keletkezett. De most a gép objektívét is szétszedik és a lencséjét is megvizsgálják majd. A fotós szerint az egymillió forintos gépét tette használhatatlanná a feldühödött bányatulajdonos.