Gerzson
-3 °C
3 °C

Elkergették Bill Gatest az olasz csendőrök

2004.06.09. 13:45
Engedély nélkül landolt a Stromboli vulkán oldalán Bill Gates magánhelikoptere. A polgári védelem értesítette a katonaságot az illetéktelen behatolásról. A csendőrök, mit sem tudva arról, kié a gép, elzavarták a multimilliárdost.
Csendőrök kergették el Bill Gates helikopterét a Stromboli vulkán oldaláról, miután a multimilliárdos Microsoft tulajdonos gépével tiltott helyen szállt le. Gates hatalmas jachtjával a Lipari-szigetek közelében hajókázott, kedden délután a tengerjáró alapfelszereltségéhez tartozó helikopterrel a Stromboli fotózására indult.

A légi felvételek természetesen nem tiltottak a kráter felett, de a milliárdos helikoptere le is szállt az utóbbi években többször is kitört tűzhányó oldalában, egy erdei irtáson. A problémát az okozta, hogy ez a leszállóhely az olasz polgári védelemnek van fenntartva, így az esetleges sürgős beavatkozások miatt állandóan szabadon kell hagyni a mentőhelikoptereknek.

Sértődötten odébállt

Az olasz polgári védelem észlelte az illetéktelen "parkolást", s a katonai csendőrség, a carabinierik segítségét kérte, akik a helyszínre érkezve azonnal távozásra szólították fel a légi járművet. Ekkor derült ki az is, hogy a vakációzó milliárdos van a gép fedélzetén.

Bill Gates a La Repubblica című római lap beszámolója szerint az incidens után azonnal visszarepült jachtjára, amely haladéktalanul felszedte a horgonyt, s Szardínia nyugodtabb vizei felé vette az irányt.