Benedek
-4 °C
5 °C

Gázömlés és forgalmi káosz a Hungária körúton

2006.03.29. 13:14
Ömlött a gáz Budapesten, a Hungária körúton. Egy tartálykocsi sofőrje egy benzinkút tankjába fejtette le a gázt és a munka végén elfelejtett lecsatlakozni, majd elindult kocsijával. Hatalmas volt a káosz, állt a forgalom, a körút egyik felét teljes szélességben, a környéket 1600 méteres sugarú körben lezárták.

Ömlik a gáz Budapesten, a XIII. kerületi Vágány utcai Mol-benzinkút egyik gázcsonkjából - tájékoztatta a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság szóvivője szerdán reggel röviddel kilenc óra előtt az MTI-t.

Ne üljön autóba, inkább klikkeljen a képre!
Ne üljön autóba, inkább klikkeljen a képre!

A gázömlés miatt a Hungária körút kelet felé vezető felét teljes szélességben lezárták, korlátozták a villamos forgalmat és a Vágány utca egy részét is le kellett zárni. A közelben lévő irodaépületből kimenekítették a dolgozókat, személyi sérülés nem történt - mondta el Molnár Péter.

A szóvivő elmondta, egy tartálykocsi sofőrje a benzinkút föld alatti tartályába fejtette át a gázt, de a munka végeztével elfelejtett lecsatlakozni a főcsonkról, s elindult, így a tartály csatlakozó csonkja megsérült.

A csőcsonk eltömítése tizenegy óráig tartott, a Mol szakemberei is bekapcsolódtak a munkálatokba. A forgalom teljesen fél tizenkettőre állt helyre, a rendőrség ekkorra szüntette meg az eltereléseket és útlezárásokat, tudta meg az Index a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóreferensétől. A XIV. kerületi kapitányság a sofőr ellen foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt eljárást indított.

Forgalmi káosz

Biztonsági okokból egy 1600 méteres sugarú körben elterelték a forgalmat. A baleset helyszínen sok tűzoltó dolgozott, hatalmas káosz alakult ki az az Árpád híd és az észak-pesti utak környékén, így a Dózsa György úton, az Állatkerti körúton, a Lehel úton, számolt be az Index helyszíni tudósítója. A forgalomkorlátozás természetesen érintette a tömegközlekedést is, így az egyes villamosok az érintett szakaszokon nem közlekedtek, helyettük buszok szállították az utasokat, azok is nagy kerülővel.

A HavariaPress úgy tudja, hogy egy irodaépületet - a közelben lévő Renault autószalont - kellett kiüríteni. Magát a benzinkutat a fokozott robbanásveszély miatt áramtalanították is. A mentősök a baleset helyszínével szomszédos szerelőműhelyet is kiürítették. Ezekre a biztonsági intézkedésekre azért volt szükség, mert a gáz nehezebb a levegőnél, így párnaként képes elterülni a felszínen, és könnyen beszivárog mélyebben fekvő helyekre, mint például pincékbe, alagsorokba.