Eufrozina, Kende
4 °C
15 °C

Csőtolvaj okozta a gázömlést a Bartók Béla úton

2002.07.05. 14:26
Valószínűleg egy amatőr csőtolvaj miatt ömlött csütörtök este a gáz a Bartók Béla úton. Este egy ismeretlen letört a régi öntöttvas vezetékből egy kiálló darabot. Sem a kivitelező, sem a gázmüvek nem kíván feljelentést tenni az ügyben, mert a munkálatok előrehaladtával már le is aszfaltozták a gázvezeték érintett szakaszát.
A XI. kerületben a Bartók Béla út felbontott szakaszán csütörtök este kilenc óra előtt egy amatőr csőtolvaj letört egy darabot egy kétszáz milliméteres gáznyomócsőből.

Robbanásveszély

A nagy sebességgel távozó gáz perceken belül megközelítette a levegőben a kritikus-robbanásveszélyes szintet. A tűzoltók rövid időre lezárták a környéket, a gázművek szakemberei a veszélyhelyzetet alig néhány perc leforgása alatt elhárították, a forgalom kilenc óra után újraindult a Bartók Béla úton.

A HavariaPress a közműfelújításokat kivitelező cég képviselőjétől megtudta, sem a kivitelező, sem a gázművek nem kíván feljelentést tenni az ügyben, a munkák ugyanis olyan gyorsan haladnak, hogy az érintett területre már péntekre új aszfaltburkolat kerülhet. A szakemberek szerint az ellopott öntöttvas elem nem képvisel komoly értéket.