Árpád
-2 °C
3 °C

Csőtolvaj okozta a gázömlést a Bartók Béla úton

2002.07.05. 14:26
Valószínűleg egy amatőr csőtolvaj miatt ömlött csütörtök este a gáz a Bartók Béla úton. Este egy ismeretlen letört a régi öntöttvas vezetékből egy kiálló darabot. Sem a kivitelező, sem a gázmüvek nem kíván feljelentést tenni az ügyben, mert a munkálatok előrehaladtával már le is aszfaltozták a gázvezeték érintett szakaszát.
A XI. kerületben a Bartók Béla út felbontott szakaszán csütörtök este kilenc óra előtt egy amatőr csőtolvaj letört egy darabot egy kétszáz milliméteres gáznyomócsőből.

Robbanásveszély

A nagy sebességgel távozó gáz perceken belül megközelítette a levegőben a kritikus-robbanásveszélyes szintet. A tűzoltók rövid időre lezárták a környéket, a gázművek szakemberei a veszélyhelyzetet alig néhány perc leforgása alatt elhárították, a forgalom kilenc óra után újraindult a Bartók Béla úton.

A HavariaPress a közműfelújításokat kivitelező cég képviselőjétől megtudta, sem a kivitelező, sem a gázművek nem kíván feljelentést tenni az ügyben, a munkák ugyanis olyan gyorsan haladnak, hogy az érintett területre már péntekre új aszfaltburkolat kerülhet. A szakemberek szerint az ellopott öntöttvas elem nem képvisel komoly értéket.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?