Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

Mérgező gázok kerültek a levegőbe Szentendrén

2008.09.03. 13:09
Tűz ütött ki a szentendrei szeméttelepen, a lángoló vegyes hulladék miatt mérgező gázok jutottak a levegőbe. A tűzoltóság kéri, a környéken ne menjenek az utcára és csukják be az ablakokat.

Mérgező gázok kerültek a levegőbe Szentendrén, ahol szerdán dél körül kigyulladt a szeméttelep. A tűzoltóság azt kéri, hogy a szentendrei Szabadkai útnál élők - a szeméttelep ennek közelében van - csukják be ablakaikat és ne menjenek az utcára.

Délután a tűzoltók 200 méteres körben teljesen lezárták a szeméttelep környékét, a forgalmat 500 méteres körzetben elterelik, miután a levegőbe nagy mennyiségű szénmonoxid, széndioxid és kéndioxid került, mértékük elérte az egészségügyi határértéket.

Benke Donát, a Szentendrei Tűzoltóparancsnokság szóvivője elmondta, hogy a Szabadkai út mögötti területen lévő telepen 2-3000 ezer köbméternyi vegyes hulladék lángol. A tüzet oltják, de az égő műanyag és egyéb hulladékok miatt mérgező gázok jutnak a levegőbe.

Benke Donát hozzátette, hogy kiürítésre egyelőre nincs szükség, a gáz koncentrációját folyamatosan mérik. A lángoló szeméttelepet dél óta oltják a fővárosi, a szentendrei és a pomázi tűzoltóegységek. Az oltás még több órát vesz igénybe, azután a szemetet munkagépekkel kell szétbontani, hogy elkerüljék a visszagyulladást.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!