Lázár, Olimpia
-6 °C
-3 °C

Gázolás és újabb roma viszály Kecskeméten

2004.09.24. 23:43
Balesetet okozott kecskeméten egy Lada, amelyben benne ült a nyáron rendőri intézkedés közben elhunyt roma fiatalember bátyja.
Újabb roma-rendőr viszályt okozhat egy pénteken este Kecskeméten történt baleset, értesült a HavariaPress. Az első információk szerint a balesetet okozó Ladában benne ült a nyáron rendőri intézkedés közben elhunyt roma fiatalember bátyja, Jakab Gusztáv is. Egyelőre nem tudni, hogy ki vezette a kocsit.

A baleset este nyolckor történt Kecskeméten. Három férfi gyalogolt az úttesten, egyiküket elgázolta a velük egy irányban haladó Lada. A baleset után a gázolók felvették a sérültet, valamint az egyik barátját, kórházba vitték, és a kórház területén kitették. Az ezt észlelő a biztonsági őrök megpróbálták a rendőrök megérkezéséig visszatartani a fehér Ladát, amely végül menekülés közben megrongálta a kórház bejárati sorompóját. A Lada egyik utasát, a szemmel láthatóan ittas Jakab Gusztávot viszont sikerült a biztonságiaknak visszatartaniuk.

A balesetben megsérült férfi állapota az eddigi információk szerint válságos. A Ladát este tíz után a rendőrök megtalálták egy barkácsáruház parkolójában, nem messze attól az utcától, ahol a Jakab család lakik. A rendőrök most azt vizsgálják, hogy ki vezethette a baleset idején a Ladát, illetve hogyan történt a gázolás. Arra is választ keresnek, hogy volt-e Jakab Gusztávnak szerepe a történtekben, és ha igen, mi. Jakab egyébként már közölte a rendőrökkel, hogy akár egy újabb roma-rendőr viszály is kialakulhat Kecskeméten a péntek esti rendőri intézkedés miatt.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!