Gertrúd, Patrik
4 °C
4 °C

Elzárták a kiömlő gázt a budai Duna-parton

2007.06.22. 20:24
Egy munkagép elszakított egy nagynyomású gázvezetéket Budán, a Bem térnél péntek este nyolckor. A tűzoltók azonnal a helyszínre siettek. A gázömlést este fél tízkor sikerült megfékezni, nem sokkal azelőtt, hogy az erős vihar elérte volna a fővárost.

A Bem József téri baleset következtében ömlött a gáz a Duna-parton. Egy markológép egy nagynyomású gázvezetéket szakított át péntek este. A rakpartról több tűzoltót is lehetett a helyszínen látni - jelentette az Index munkatársa.

A budai alsó rakpartot a Margit híd és a Bem tér között lezárták a rendőrök, a feltorlódott autók, kamionok tolatva próbálnak kijutni a dugóból. Este tíz után a BRFK illetékese közölte, hogy újra lehet közlekedni a budai alsó és felső rakparton a Bem térnél, mert feloldották a rakpart lezárását.


Fotó: Huszti István

Molnár Péter, a Fővárosi Tűzoltóság szóvivője este fél tízkor elmondta, hogy a gázömlést sikerült megfékezni. 30 tűzoltó volt a helyszínen. Tűz nem volt a környéken - tudtuk meg a szóvivőtől. A helyszínen a gázművek szakemberei dolgoztak a gázömlés elhárításán, a munka másfél órán át tartott, fél tízkor fejeződött be este, ekkor sikerült elzárni a megsérült vezetéket. A környék lakóit nem kellett kitelepíteni, mondta Molnár az Indexnek.

A tűzoltók 2-es, kiemelt fokozat mellett vonultak a helyszínre, és a kiömlő gázt vízsugárral próbálták meg hatástalanítani az MTI szerint. A helyszínre érkezett a katasztrófavédelem vegyi elhárító gépkocsija is.

A Független Hírügynökség úgy értesült: a környéken lévő épületeket és a közeli hajókat a szakemberek áramtalanították, mérték a gázkoncentrációt, és a munkagödör közeléből - ahol a gép is dolgozott - elvitték az éghető anyagokat. Az Infó rádió úgy tudja, a Külügyminisztériumot is áramtalanítani kellett az eset miatt.