Kinga, Kincső
15 °C
31 °C

Elgázolta feleségét, majd felgyújtotta magát

2004.03.02. 16:08
Mikrobusszal elgázolta feleségét, majd felgyújtotta magát kedden Adonyban egy helybéli férfi. Az asszonyt kórházba szállították, a férfi állapota válságos.
Az 52 éves férj a település egyik utcájában érte utol kerékpáron közlekedő feleségét, majd a szemtanúk elmondása szerint úgy tűnt, hogy hátulról szándékosan elgázolta. A férfi 400-500 métert tett még meg mikrobuszával a 6-os főút felé, majd megállt.

Az autó hátsó részéből kivett egy kannát, tartalmát magára locsolta és meggyújtotta. A rendőrséget és a mentőszolgálatot a szemtanúk értesítették. Az asszonyt a mentők a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórházba szállították, a férfit mentőhelikopterrel Budapestre vitték.

Az elsődleges információk szerint testfelületének több mint 90 százaléka megégett - tájékoztatotta R. Szabó Ágnes az MTI-t. A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntettének kísérlete miatt rendelt el nyomozást, az önmagát felgyújtó férfi ügyében a dunaújvárosi rendőrkapitányság államigazgatási eljárás keretében folytat vizsgálatot.