Etelka, Aletta
3 °C
4 °C

Többször is elgázoltak egy nőt Dunakeszin

2004.10.25. 16:44
Két középkorú nő veszítette életét hétfőn Dunakeszin. A munkába igyekvő asszonyokat feltehetőleg egyszerre gázolták el. A balesetet az okozhatta, hogy a hajnali látási viszonyok között az autósok nem vették észre az úton gyalogoló nőket.
Halálos kimenetelű közúti baleset történt hétfőn reggel fél hat körül a 2-es úton Dunakeszi belterületén a Házgyár előtt, áll a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság közleményében. A rendőrség elsődleges adatai szerint egy 55 éves nőt elütött egy autó, a nő az ütközés következtében átrepült a másik sávba, és ott még két-három személyautó áthajtott rajta.

A helyszínelés során az út szélén, az árokban egy másik női holttestet is találtak a rendőrök, akik azt feltételezik, hogy őt is elgázolták. Mint az délutánra kiderült, a két nőt feltehetőleg egy Budapestről Vác felé haladó Mercedes kisbusz ütötte el, amint egymás mellett gyalogoltak az út mentén. Az ütközéstől az egyik nő az árokba esett, míg a másik az úttestre zuhant, ahol több autó is áthajtott rajta. Ezt az azóta elvégzett boncolás alapján, az elszenvedett sérülésekből állapította meg az elsődleges orvos szakértői vélemény, tudta meg az Index meg a rendőrség sajtóügyeletesétől.

A rendőrség kihallgatta a Mercedes sofőrjét, aki elmondása szerint csak egy nőt gázolt el. A rendőrök még keresik azokat az autósokat és járműveket, akik az úttesten fekvő nőn megállás nélkül áthajtottak.

Az áldozatok személyazonosságát már sikerült megállapítani, és a rendőrség azt is tudja, hogy a két ötvenöt éves nő - egyikük fóti, a másikuk Dunakesziről való - a környékbeli üzemek egyikében dolgoztak, és munkába menet szenvedtek balesetet. A szerencsétlen kimenetelű kettős balesetet valószínűleg az okozhatta, hogy a hajnali látási viszonyok között az autósok nem vették észre az úton gyalogoló nőket.

A helyszínelés idejére a 2-es számú főútat teljes szélességében lezárták, a forgalmat a 2/A számú főútra, illetve Székesdűlő felé terelték, az útzárat dél körül oldották fel. A baleset körülményeit a Dunakeszi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya vizsgálja, nyom- és gépjárműszakértők bevonásával.