Huba
19 °C
33 °C

Gyermeket gázoló autósra támadtak Nyírkátán

2008.04.08. 14:46
Többen bántalmazták azt a sofőrt, aki autójával elgázolt egy három éves kisfiút Nyírkátán. A gyermek sérülései nem súlyosak, megfigyelésre a nyíregyházai kórházba szállították. A sofőr nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Nyírkátán kedden koradélután egy autós elgázolt egy három éves kisfiút, aki figyelmetlenül rohant az úttestre házuk kapujából. A gyermek a balesetben megsérült. Hozzátartozói közül többen a sofőrre és az autó utasára támadtak. Betörték a kocsi szélvédőjét, valamint oldalsó ablakát.

A végletekig elfajulni látszó helyzetet a közben odaérkező mentők határozott fellépése mentette meg, közölte a Havaria Press.

A gyermeket és a sofőrt a mátészalkai kórházba szállították. A 3 éves gyermek sérülései nem életveszélyesek. Fejsérülése nem volt, zúzódásokat szenvedett. Őt Mátészalkáról a nyíregyházi kórházba szállították megfigyelésre, közölte Kakuk Anikó a mátészalkai kórház orvosigazgatója. A bántalmazott sofőr zúzódásokat szenvedett. Sérülései nyolc napon belül gyógyulnak, ezért őt hazaengedték a kórházból.

A Mátészalkai Rendőrkapitányság vizsgálatot folytat a baleset körülményeinek tisztázására, csoportos garázdaság miatt előállították a bántalmazó hozzátartozókat.

Beismerő vallomást tett az a három ember, akik rátámadtak a sofőrre és társára. A Független Hírügynökség értesülései szerint a megvert sofőrt a gyanúsítottakhoz hasonlóan már meghallgatták. Társa, aki a karambol idején még az autóban ült, látván a támadókat, elszaladt. Róla egyelőre nem tudni semmit, a sofőr elmondása szerint ő könnyebben sérült.