Ágnes
-1 °C
2 °C

Cserbenhagyásos gázolás a rendőröktől pár méterre

2006.05.16. 17:05
Egy ismeretlen autóvezető halálra gázolt egy 17 éves győri fiatalembert keddre virradó éjszaka a város határában, majd megállás nélkül elhajtott. A baleset közvetlenül a fiút kereső rendőrök háta mögött történt.

A fiatalember Győr egyik peremkerületéből a belváros felé tartott gyalog a Győrt Pápával összekötő 83-as főúton, de eltévedt, ezért éjfél körül a rendőrség ügyeletétől kért segítséget mobiltelefonon - közölte Kocsis Tünde a Győr-Moson-Sopron megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A helyszínre érkezett rendőrök a menetirány szerinti jobb oldalon már éppen keresni kezdték a fiút, amikor szemből egy autó érkezett, majd a hátuk mögött egy puffanást hallottak.

A rendőrök megfordultak és megállapították, hogy a fiút halálra gázolták. A cserbenhagyó gázoló az M1-es autópályán, Budapest irányába elhajtott és ismeretlen helyre távozott - mondta Kocsis Tünde alezredes.

A baleset helyszínén talált nyomok, anyagmaradványok alapján azt feltételezik, hogy a balesetet egy Opel Astra okozta.

A rendőrség keresi a cserbenhagyó gázolót. Várja továbbá olyan tanúk jelentkezését, akik a balesetről bármilyen információval rendelkeznek.