Erzsébet
1 °C
4 °C

Két kisgyermeket gázoltak halálra Debrecenben

2002.09.30. 12:39
Két gyermek meghalt abban a balesetben, amely hétfőn délelőtt történt Debrecenben.
Egy édesanya három gyermekével akart az úttesten átmenni, amikor egy személygépkocsi elütötte őket - tájékoztatta az Indexet Gyulai József főhadnagy, a Hajdú-Bihar megyei rendőrkapitányság szóvivője.

Az anya egy babakocsiban tolta legkisebb gyermekét, előttük haladt a nagy forgalmú úttesten egy öt- és egy hatéves kisfiú. Ekkor hajtott közéjük a Volkswagen Golf, melyet egy fiatalember vezetett. Az autó az elől haladó két gyermeket gázolta el, a harmadik gyermek és az édesanya nem sérült meg.

A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit. Azt még nem tudni, a Golf mekkora sebességgel haladt.

Mindkét gyermek meghalt

A mentők két kocsival érkeztek a helyszínre, ahol megpróbálták újraéleszteni két elütött gyermeket. Egyikükön már nem tudtak segíteni, ő a helyszínen meghalt. A másik gyermeket az újraélesztés után a debreceni Kenézy Gyula Kórház baleseti sebészetére szállították.

Dr. Ács Géza osztályvezető főorvos nem sokkal 12 óra után az Indexet arról tájékoztatta, hogy az ötéves kisfiút a kórházban ismét újra kellett éleszteni. Sérülései azonban olyan súlyosak voltak, hogy hiába küzdöttek életéért az orvosok: kora délután meghalt.

A főorvos nem akart arról beszélni, hogy pontosan milyen sérüléseket szenvedett a gyermek.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?