Valér
2 °C
8 °C

Ülve várták a halált

2005.12.06. 08:15
Egy nap alatt kétszer történt meg, hogy valaki jármű elé ülve lett öngyilkos. Egy békés megyei férfi az út közepén üldögélt, mikor elgázolta egy autó, egy másik a sínek között lelte halálát Szerencs környékén.
Ülő embert gázoltak halálra Pusztaföldváron. A Békés megyei településen hétfőn este egy Opel vezetője ülő alakot vett észre az úttest közepén. A sofőr fékezett és autóját balra kormányozta, de az ütközést már nem tudta elkerülni és elütötte a szerencsétlen férfit. Az 51 éves helybéli a kórházba szállítása közben belehalt sérüléseibe. Az autót vezető - szintén odavalósi - fiatalember az elsődleges jelentések szerint nem volt ittas. A baleset körülményeit a rendőrség szakértők bevonásával tovább vizsgálja.

A sínek között üldögélt

Egy másik férfi a vágányon ülve vesztette életét Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. A Taktaharkányból Szerencs felé tartó vonat vezetője kedd hajnalban egy sínek között üldögélő emberre lett figyelmes. A mozdonyvezető vészfékezett, de így sem sikerült idejében megállítania a szerelvényt, amely elütötte a 35-40 év körüli férfit, aki a helyszínen szörnyethalt, azonosításán jelenleg is dolgoznak. A rendőrség államigazgatási eljárás keretében vizsgálja az esetet.