Edina
-12 °C
-3 °C

Tíz év fegyház szándékos gázolásért

2004.01.29. 13:21
Tizenkét év börtönről tíz év fegyházra változtatta jogerősen a bíróság annak a huszonkilenc éves férfinak a büntetését, aki 2001 szeptemberében Kiskunmajsa közelében szándékosan gázolta halálra korábbi vitapartnerét.
A vádlott 2001 szeptemberében egy kiskunmajsai diszkóban kitört dulakodás után autóval indult hazafelé a feleségével. Útközben észrevette, hogy az úttest mellett azok szerelik lerobbant autójukat, akikkel az este összetűzésbe került, ezért bosszúból a kocsi mellett tartózkodó férfit elgázolta, majd továbbhajtott.

A kerékcserével foglalatoskodó férfi előbb a kocsinak csapódott, majd 10-15 métert repült. A fejét annyira beverte az úttestbe, hogy másfél hónapig tartó kóma után elhunyt.

Első fokon a bíróság emberölés és közúti veszélyeztetés bűntette miatt tizenkét év börtönre, tíz év közügyektől eltiltásra és öt év közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte a vádlottat. Felesége bűnpártolás miatt egy év, három évre felfüggesztett börtönbüntetést kapott, esetében az ítélet jogerőre emelkedett.

A másodfokon eljáró Szegedi Ítélőtábla aljas indokból elkövetett emberölés és közúti veszélyeztetés miatt a szabadságvesztés büntetést fegyházban letöltendőre szigorította, míg a tizenkét éves időtartamot tíz évre enyhítette. Az ítélet jogerős.