Antal, Antónia
3 °C
9 °C

Előzetesben a cserbenhagyó gázoló

2002.06.05. 15:28
Előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság azt a fiatalembert aki vasárnap hajnalban a Bem rakparton gázolt halálra két idős asszonyt. A bíróság szerint a férfi szabadlábon megszökne vagy elrejtőzne esetleg újjabb bűncselekményt követne el.
Előzetes letartóztatatásba helyezte a bíróság azt a férfit, aki vasárnap hajnalban a Bem rakparton részegen elgázolt három asszonyt, akik közül ketten azonnal belehaltak sérüléseikbe. Azok után, hogy a budapesti férfi belehajtott a gyalogosokba, megállás nélkül továbbment.

H. László hétfőn önként jelentkezett a hatóságoknál és nem tagadta meg a vallomástételt. Azt is részletesen elmesélte mit ivott aznap este. Az Index úgy tudja, hogy 7 üveg sör és 3 deci pezsgő után ült a volán mögé. A rendőrség halált okozó ittas járművezetés valamint segítségnyújtás elmulasztásának bűntettével gyanúsítja a fiatalembert.

A cserbenhagyó gázoló letartóztatására a bíróság álláspontja szerint azért volt szükség, mert fennáll a veszélye annak, hogy szabadlábon megszökne vagy elrejtőzne illetve újabb bűncselekményt követne el. A bíróság végzése ellen a gyanúsított és védője fellebbezett.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!