Valér
4 °C
8 °C

Szándékos gyújtogatás okozta a debreceni gázömlést

2003.10.15. 15:09
Két teljesen hasonló esetben nyomoz közveszélyokozás miatt a debreceni rendőrség. Kedden reggel két utcában is megrongálták a gázvezetékeket, a nyitott munkagödrökben lévő műanyag csöveket ismeretlen tettesek olvasztották meg.
Kedden hajnalban Debrecenben, a Vámospércsi úton lévő munkaárokban ismeretlen tettesek szándékos gyújtogatással tüzet okoztak, melynek következtében a munkaárokban lévő gáz-főnyomócső megolvadt. A csövön körülbelül 20-25 cm-es nyílás keletkezett, amelyen keresztül a gáz folyamatosan ömlött. Az ügyben a Debreceni Rendőrkapitányság Életvédelmi Alosztálya indított nyomozást közveszélyokozás miatt.

A rendőrség szerdai közleménye szerint még egy hasonló esetben nyomoznak. Ugyancsak kedden kora reggel a Kishegyesi úton, szintén egy nyitott munkaárokban lévő gáz-bekötésnél - az előző esethez hasonlóan - szándékos gyújtogatással idézte elő az ismeretlen elkövető a műanyag gázcső megolvadását.

A nyomozás eddig egyik esetben sem vezetett eredményre, ezért a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője százezer forint díjat ajánlott fel a nyomravezetőnek, aki a jelenleg ismeretlen elkövető kilétére és tartózkodási helyére vonatkozóan adatokkal tud szolgálni.