Műanyagok mérges gáza okozta a miskolci tragédiát

2003.03.11. 10:25
Nem szén-monoxid, hanem valamilyen műanyag, illetve többféle műanyag együttes elégetéséből származó súlyosan mérgező gáz okozhatta hétfőn Miskolcon azt a családi tragédiát, amelyben hárman meghaltak egy házban - értesült az MTI. A HavariaPress ellenben úgy tudja, hogy fagyálló okozta a három ember a halálát.
A család nemcsak szénnel és fával, hanem a környékbeli kukákból gyűjtött műanyagokkal is fűtött, ezt támasztja alá, hogy a szomszédok igen sokszor panaszkodtak a ház kéményéből kiáramló bűzös füstfelhőkre - mondta Pásztor Albert alezredes, a miskolci rendőrkapitányság vezetője.

Hozzátette: az elhunyt 55 éves asszony, 33 éves fia és egy idősebb férfi, valamint az asszony jelenleg is súlyos állapotban lévő 36 éves fia széken ültek, amikor a tűzhelyből kiáramló mérgező gáz érte őket.

A szakértői vizsgálat tovább folytatódik, a halál pontos okát csak a boncolás tisztázza.

A miskolci megyei kórház toxikológiai osztályán kezelt 36 éves férfi életéért tovább küzdenek az orvosok, az osztály ügyeletesétől kapott információ szerint állapota továbbra is súlyos, életveszélyes.

A HavariaPress ellenben úgy tudja, hogy fagyálló okozta a három ember a halálát. Az életben maradt férfi laboreredményei azt valószínűsítik, hogy a mérgezéseket metilalkohol okozhatta. A három haláleset okát és idejét azonban csak a boncolás után lehet egyértelműen megállapítani.

  • Tippek
  • Biztosítás