Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Pánik a jelmezbálon

2004.12.11. 12:44
Rohamrendőrök vitték a fogdába a brit hadsereg egyik őrmesterét, aki egy jelmezbálon öngyilkos merénylőnek öltözve, halálra rémítette a közönséget.
A második brit gyalogos gárdaezred, amelynek az illető őrmester is tagja, a waterloo-i csatában tanusított dicsőséges szereplése évfordulóját ünnepelte az álarcosbállal, amikor egyszer csak egy turbános, szakállas, harci köntöst viselő alakra lettek figyelmesek a dél-angliai Aldershot támaszpont egyik laktanyához vezető úton.

A báli közönség azon nyomban értesítette a hatóságokat, és a rendőrség, illetve a katonai rendőrség rohamosztagai kutyáikkal együtt néhány percen belül a helyszínre érkeztek. Nagy volt a meglepetés, amikor kiderült, hogy a feltételezett terrorista semmi ellenállást nem tanúsít, sőt, nem is terrorista, hanem az ezred egyik vicces kedvű, ráadásul erősen részeg tagja. Mindez azonban nem segített rajta, a helyszínre érkezett rendőrök őrizetbe vették, és az éjszakát már a fogdában töltötte.

A tréfás kedvű álterroristának közrend ellen vétség miatt 80 angol font (mintegy 30 000 forint) büntetést kell fizetnie.