Jácint
16 °C
31 °C

Teherautó és busz ütközött Gödöllőn

2008.04.21. 22:43
Hétfőn késő este frontálisan ütközött egy teherautó és egy turista busz. A teherautó sofőrje életét vesztette, ketten életveszélyesen, négyen súlyosan, 12-en könnyebben sérültek. A buszba szorult embereket a tűzoltók szabadították ki.

Egy ember meghalt, hárman súlyos, közülük ketten életveszélyes, négyen súlyos, tizenketten könnyebb sérüléseket szenvedtek, amikor hétfőn késő este egy magyar turistabusz busz és egy hulladékvasat szállító teherautó összeütközött Gödöllőn. Az áldozat a teherautó sofőrje, a buszvezető és egyik utasa sérült meg életveszélyesen. A sérültek közül legtöbben végtagtörést szenvedtek.

A Dózsa György út és a Kerepesi út kereszteződésénél frontálisan karambolozott a két jármű. A nagy erejű ütközés következtében a busz utasai közül többen megsérültek, többen pedig beszorultak az összeroncsolódott járműbe, őket a tűzoltók szabadították ki. Budapestről tűzoltódaru ment a baleset helyszínére.

A mentők és a rendőrök is azonnal a helyszínre érkeztek, hogy segítsenek a bajba jutottaknak. A helyszínelést nehezítette a zuhogó eső, ami elmosta a nyomokat.

A Független Hírügynökség információi szerint a baleset akkor történt, amikor a busz vezetője észrevette, hogy egy személyautó közeledik és az ütközés elkerülésére félrerántotta a kormányt, de a baleset pontos körülményeit még vizsgálják.