Temetetlen holttesteket találtak Georgia-ban

2002.02.17. 17:27
Oszlásnak indult holttestek tucatjait találták meg az Egyesült Államok déli részén egy krematórium közelében lévő erdőben. A krematórium egyik munkatársa azzal védekezett: azért nem hamvasztották el a tetemeket, mert a berendezés nem működött.
Mint az Atlanta Herald Constitution című lap vasárnapi számában beszámolt róla, a holttesteket a Georgia állambeli Tri-State Crematory környékén, Noble település közelében szétszórva találták meg. A lap mintegy százra becsülte a már felfedezett holttestek számát. A holttesteket egy pénteki névtelen bejelentés alapján találták meg.

A tetemek egy része alig néhány napos volt, más részük viszont annyira régi (nem egy esetben két évtizedes), hogy már mumifikálódott. A krematórium körüli erdőben lévő kunyhókban találtak rájuk, nem messze a lakott területektől - jelentették a hírügynökségek.

A krematórium egyik munkatársa a rendőrségi kihallgatáson azzal védekezett, azért nem hamvasztották el a tetemeket, mert a berendezés nem üzemelt. A talált tetemek közül eddig mindössze tizenhármat sikerült azonosítani: ez a feladat egy orvosszakértő szerint igen nehéz lesz. A krematórium illetékese elképzelhetőnek tartotta, hogy még több száz tetemet találnak. A kutatást várhatóan vasárnap folytatják.

  • Tippek
  • Bankszámla