Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Temetetlen holttesteket találtak Georgia-ban

2002.02.17. 17:27
Oszlásnak indult holttestek tucatjait találták meg az Egyesült Államok déli részén egy krematórium közelében lévő erdőben. A krematórium egyik munkatársa azzal védekezett: azért nem hamvasztották el a tetemeket, mert a berendezés nem működött.
Mint az Atlanta Herald Constitution című lap vasárnapi számában beszámolt róla, a holttesteket a Georgia állambeli Tri-State Crematory környékén, Noble település közelében szétszórva találták meg. A lap mintegy százra becsülte a már felfedezett holttestek számát. A holttesteket egy pénteki névtelen bejelentés alapján találták meg.

A tetemek egy része alig néhány napos volt, más részük viszont annyira régi (nem egy esetben két évtizedes), hogy már mumifikálódott. A krematórium körüli erdőben lévő kunyhókban találtak rájuk, nem messze a lakott területektől - jelentették a hírügynökségek.

A krematórium egyik munkatársa a rendőrségi kihallgatáson azzal védekezett, azért nem hamvasztották el a tetemeket, mert a berendezés nem üzemelt. A talált tetemek közül eddig mindössze tizenhármat sikerült azonosítani: ez a feladat egy orvosszakértő szerint igen nehéz lesz. A krematórium illetékese elképzelhetőnek tartotta, hogy még több száz tetemet találnak. A kutatást várhatóan vasárnap folytatják.