Vendel
10 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

Horror Georgiában

2002.02.19. 10:53
Akár a kétszázat is elérheti azoknak a temetetlen holttesteknek a száma, amelyek egy része egy észak-georgiai krematórium udvarából és pincéjéből került elő - jelentette a BBC. Az állítólag elhamvasztott emberek hozzátartozói csak beton és kőtörmeléket találtak az urnákban.
A botráy akkor robbant ki, amikor emberi koponyát ásott ki a földből egy kutya az észak-georgiai Noble város Tri-State krematórium mellett pénteken. A georgai hatóságok elkezdték a környék átfésülését, és eddig már 139 holttestet találtak a környékén. Ebből eddig huszonhetet azonosítottak, ugyanakkor arra számítanak, hogy még több tucat újabb emberi test kerülhet elő.

A múlt héten felfedezettekkel együtt az el nem hamvasztott emberi testek száma akár a kétszázat is elérheti a rendőrség szerint. A nyomozást vezető Steve Wilson seriff megerősítette, hogy újabb holttesteket találtak egymásra dobálva, amikor négy újabb betonpincét fedeztek fel.

A sokat tapasztalt szakértők még mindig nem értik, hogy a tulajdonos miért rejtette el holttesteket az elhamvasztás helyett. Georgia állam törvényszéki főorvosa szerint a hatóságok úgy sejtik, hogy a holttestek elrejtése akár 15 éve is tarthatott, mert több, szinte teljesen mumifikálódott tetemre is bukkantak. Hozzátette, nincs magyarázatuk arra, hogy ez miért történt.

Csak törmelék az urnákban

A BBC tudósítója azt jelentette, hogy a városlakók nagyon fel vannak háborodva, amiért a helyi hatóságoknak ennyi ideig nem tűnt fel semmi. A hatóságok szerint mintegy 25-30 georgiai, tennesseei és alabamai temetkezési vállalkozás küldte a Tri-State krematóriumba a hamvasztásra váró holttesteket.

Az elhunytak városba érkező hozzátartozói közül sokan magukkal hozták az urnákat, amelyekről addig azt hitték, hogy szeretteik hamvait tartalmazza. A vizsgálatok azonban kimutatták, hogy az urnákban csak beton, por és kavics található.

Szükségállapot a környéken

Georgia kormányzója, Roy Barnes szükségállapotot hirdetett a krematórium környéken, és mintegy négyszáz szövetségi, állami és megyei tiszttel megkezdték a teljes terület négyzetcentiméterenkénti átvizsgálását. A hatóságok a krematórium melletti tavat is szeretnék átkutatni, mert azt sejtik, hogy onnan is újabb emberi maradványok kerülhetnek elő. Az átvizsgálás akár két hétig is eltarthat.

Letartóztatták a tulajdonost

A tulajdonost, Ray Brent Marshot már másodszor tartóztatják le újabb vádak miatt. Marshot - aki 1996-ban vette át az intézmény vezetését szüleitől - most 11 rendbeli csalással is vádolják, mert pénzt fogadott el olyan hamvasztásokért, amelyet nem hajtott végre. Eredetileg öt rendbeli csalással vádolták, és 25 ezer dollár óvadék ellenében szabadlábra helyezték. Azonban vasárnap újra letartóztatták. Amikor megkérdezték, miért nem hamvasztotta el holttesteket, állítólag azt felelte, hogy a hamvasztó berendezés nem működött.