Marcell
19 °C
32 °C

Hatmilliót játékgépezett el egy hét alatt

2008.09.29. 11:50
Néhány nap alatt hatmillió forintot vert el a 15 éves lábatlani tolvaj. A fiú szlovákiai szórakozóhelyeken mulatta el a lopott pénzt.

Előbb kinyomozta, hogy kik lopták meg, majd a biztos információk birtokában értesítette a rendőröket egy lábatlani nő, akinek lakásából 18 millió forintot vittek el tolvajok a múlt héten.

Az egyik tolvaj a meglopott ember fiának 15 éves barátja. A fiú a pénzből visszaadott valamivel több mint 12 millió forintot, a többit elszórakozta két társával. Most a fiú és két felnőtt társa - egy fiatal lány és egy fiatalember - előzetes letartóztatásban vannak.

Léber Gabriella, a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, hogy a nő csak napokkal a lopás után tett feljelentést, mert előbb önálló nyomozásba kezdett. Kiderítette, hogy a lopáshoz köze van a fia egyik 15 éves barátjának. Megkereste a fiút, aki valamivel több mint 12 millió forintot visszaadott.

Kiderült, hogy a lopásban egy fiatal, de már felnőtt korú fiatalember és egy hasonló korú fiatal lány volt a társa. Az ő szerepük az volt, hogy részesedés fejében elrejtették a pénzt.

Hétfőre mindhármunkat előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság, a 15 éves fiúnak egy nevelőintézetben kell töltenie az előzetest. Úgy tudni, egyébként, hogy a lopott pénzből hiányzó hatmillió forintot a fiú társaival Szlovákiában játékgépezte el, illetve szórakozóhelyekre jártak a pénzből.