Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hatmilliót játékgépezett el egy hét alatt

2008.09.29. 11:50
Néhány nap alatt hatmillió forintot vert el a 15 éves lábatlani tolvaj. A fiú szlovákiai szórakozóhelyeken mulatta el a lopott pénzt.

Előbb kinyomozta, hogy kik lopták meg, majd a biztos információk birtokában értesítette a rendőröket egy lábatlani nő, akinek lakásából 18 millió forintot vittek el tolvajok a múlt héten.

Az egyik tolvaj a meglopott ember fiának 15 éves barátja. A fiú a pénzből visszaadott valamivel több mint 12 millió forintot, a többit elszórakozta két társával. Most a fiú és két felnőtt társa - egy fiatal lány és egy fiatalember - előzetes letartóztatásban vannak.

Léber Gabriella, a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, hogy a nő csak napokkal a lopás után tett feljelentést, mert előbb önálló nyomozásba kezdett. Kiderítette, hogy a lopáshoz köze van a fia egyik 15 éves barátjának. Megkereste a fiút, aki valamivel több mint 12 millió forintot visszaadott.

Kiderült, hogy a lopásban egy fiatal, de már felnőtt korú fiatalember és egy hasonló korú fiatal lány volt a társa. Az ő szerepük az volt, hogy részesedés fejében elrejtették a pénzt.

Hétfőre mindhármunkat előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság, a 15 éves fiúnak egy nevelőintézetben kell töltenie az előzetest. Úgy tudni, egyébként, hogy a lopott pénzből hiányzó hatmillió forintot a fiú társaival Szlovákiában játékgépezte el, illetve szórakozóhelyekre jártak a pénzből.