Aliz
6 °C
14 °C

Az utasok gyűrték le a mauritániai géprablót

2007.02.16. 09:02
Az utasok fékezték meg azt a géprablót, aki eltérített egy mauritániai utasszállító repülőgépet. A férfi Franciaországba szeretett volna eljutni, de az üzemanyag csak a Kanári-szigetegik volt elegendő. Az utasxok még a leszállás előtt lefegyverezték a légi kalózt, akit azonnal őrizetbe vettek.

Az utasok gyűrtek le egy fegyveres férfit, aki csütörtök este a Kanári-szigetekre térített el egy mauritániai utasszállító repülőgépet. Mint a spanyol belügyminisztérium szóvivője csütörtökön késő este közölte, a légi kalózt ezután a rendőrség őrizetbe vette. A Boeing 737-es fedélzetén összesen 71 utas és nyolcfőnyi személyzet tartózkodott. Huszonegyen közülük rendőrségi adatok szerint könnyebb sérülések miatt orvosi ellátásra szorultak.

A gép Nouakchott mauritániai fővárosból tartott a nyugat-afrikai ország északi részén fekvő Nouadhibou kikötővárosba, amikor a férfi a Kanári-szigetekre eltérítette, ahol a Gran Canaria katonai repülőterén szállt le. Ott a gépet azonnal körülvette a félkatonai polgári gárda. Az Air Mauritania légitársaság közlése szerint a légi kalóz Franciaországba akart repülni, de az üzemanyag ehhez nem volt elegendő.

A mauritániai rendőrség közlése szerint a gépeltérítő egy Nyugat-Szaharában élő marokkói férfi, aki Franciaországba akart jutni, és ott politikai menedékjogot kérni, tettét nem terrorista indítékokból követte el. A férfi előzőleg többször próbált a nouakchotti francia nagykövetségen francia beutazási vízumot kérni.

A MAP marokkói hírügynökség jelentése szerint a férfi Nyugat-Szaharában szeretett volna leszállni a géppel üzemanyagfelvétel céljából, de a marokkói hatóságok ezt megtagadták tőle, és végül ezért irányította a Boeinget a Kanári-szigetekre. Az utasoknak még leszállás közben sikerült legyűrniük a légi kalózt, akit aztán átadtak a rendőrségnek.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?