Lehel
17 °C
27 °C

Kommandós volt a gerontofil szatír

2003.08.29. 17:44
Az ukrán rendőrség különleges egységének 31 éves őrmestere legalább tíz 77-78 éves asszonyt erőszakolt meg az elmúlt években.
Három éven keresztül erőszakolt meg idős nőket a kijevi rendőrség egyik kommandósa, aki egy 77 éves sértett feljelentése nyomán bukott le. Az idős hölgy Kijev Boriszpil kerületének ügyészségén tett bejelentést arról, hogy éjszaka egy fiatalember rontott be a lakásába és megerőszakolta.

A gyanú a rendőrség Berkut nevű különleges egységének 31 éves őrmesterére terelődött. A hatóság feltevése beigazolódott: a gyanúsított ujjlenyomatát megtalálták a feljelentő lakásában. Az ügy azonban újabb fordulatot vett, amikor a nyomozók összevetették a kommandós ujjlenyomatát azokkal az ujjlenyomatmintákkal, amelyeket további kilenc, az elmúlt három év során elkövetett hasonló bűncselekmény helyszínein rögzítettek. A bizonyítékok súlya alatt az őrizetbe vett rendőr beismerte, hogy összesen tíz idős nő ellen követett el erőszakot. A sértettek, akik közül hat időközben elhunyt, 77-78 évesek voltak.

A gerontofil erőszaktevő a bűncselekményeket hasonló módon követte el: éjjel, rendszerint alkoholos állapotban, civil öltözékben hatolt be az ablakon át a sértettek lakásába. A szatír kommandós korábban nős volt, de elvált a feleségétől. Őrizetbe vételéig egy fiatal nővel élt - írta pénteken a kijevi Fakti napilap.