Timót, Xénia
-4 °C
2 °C

Megverte anyját, majd tizenkét napig ivott

2006.10.27. 08:51
A gyanú szerint egy 50 éves férfi székkel megverte édesanyját, majd magára hagyta. Tizenkét nap múlva tért vissza, amikor a nő már meghalt.

Tizenkét nap után jelentette a rendőrségen édesanyja halálát az a geszti férfi, aki saját maga ölte meg az idős asszonyt egy konyhaszékkel.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság halált okozó testi sértés miatt vette őrizetbe az 50 éves férfit, aki kedden este 11 órakor jelentette be a rendőrségen, hogy édesanyja közös lakásukban elhunyt.

Elmondta, hogy ő október közepe óta nem volt otthon, ezért tesz csak most bejelentést. A nyomozás során kiderült, hogy október 12-én, 17 óra körül a férfi veszekedés közben - valószínűleg egy székkel - megverte 68 éves édesanyját, majd magára hagyta a haldokló asszonyt.

A bejelentés megtételéig a gyanú szerint folyamatosan italozott: hogy a bántalmazás és a bejelentés között eltelt 12 napban pontosan hol járt, mit csinált, miért nem hívott segítséget vagy tett bejelentést a rendőrségen, a további nyomozás deríti majd ki.

A tanúkihallgatások folyamatban vannak. A nő halálának pontos okát, a bántalmazás és a bekövetkezett tragédia közötti összefüggést orvos szakértő vizsgálja. A főkapitányság egyelőre halált okozó testi sértés miatt indított eljárást az 50 éves férfi ellen.