Szilárda
-4 °C
3 °C

Kiszabadította magát az emberrablók fogságából egy hétéves kislány

2002.07.24. 11:09
Kiszabadította magát fogságából az a hétéves amerikai kislány, akit még hétfőn raboltak el nagymamája háza elől Philadelphiában. A gyermekrablással a család ismerőseit gyanúsítják.
A hétéves Erica Pratt ötéves húgával játszott nagymamája philadelphiai házának kertjében hétfőn, amikor két férfi állt meg egy autóval a ház előtt. A szemtanúk szerint a férfiak a nevén szólították a kislányt, majd beráncigálták egy autóba.

Fenyegető telefonok

Alig húsz perc múlva a nagymamát telefonon felhívta egy férfi, hogy megöli a kislányt, ha nem kap 150 ezer dollárt váltságdíjként. Az elsőt még öt további hívás követte.

Mindeközben az elrabolt kislányt egy alagsori helyiségben tartották fogva egy észak-philadelphiai épületben. A szobában mindössze egy matrac volt, ahová a kezénél és a lábánál megkötözött Ericát fektették.

A kislány azonban elrágta az őt fogvatató ragasztószalagokat, feltörte az alagsori ajtót, majd felment a földszintre. Ott kitörte az ablakot, és egy a környéken bicikliző gyereket megkért arra, hogy hívjon segítséget. A kislány csak könnyebb sérüléseket szenvedett a megpróbáltatások során.

A család ismerősei a gyanúsítottak

A rendőrség most kutat a feltételezett elkövetők, a 29 éves James Burns, és a 23 éves Edward Johnson után. Az eddigi információk szerint a két férfi jó kapcsolatban állt az elrabolt kislány családjával, jelentette az AP.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!