Kutya fogta meg Repülős Gizit

2006.11.23. 15:00
Egy kórházban fogták el a rendőrök a Repülős Gizi néven ismert 81 éves nőt, aki már végiglopta az országot. A rendőrök szerint idős kora ellenére profi a nő.

Egy harapós kutya miatt került ismét rendőrkézre Csepregen a Repülős Gizi néven elhíresült 81 éves besurranó tolvaj, akit több hasonló bűncselekménnyel is gyanúsítanak, mondta el a nyomozás vezetője csütörtöki sajtótájékoztatóján Szombathelyen.

Megharapta a kutya

"K. Sándornét november 14-én a szombathelyi kórházban fogták el. A kórházba azutűán szállították, hogy miután besurrant egy csepregi családi házba, megharapta a házőrző kutya" - közölte Faller Ferenc alezredes, a nyomozás vezetője. Az idős nőnek ezúttal nem volt módja arra, hogy értékeket vegyen magához, de az eb gazdái a rendőrségen bejelentették a történteket, s a személyleírás alapján gyanússá vált, hogy arról az idős nőről lehet szó, akit több lopás miatt is keresett a rendőrség.

"A kőszegi nyomozók és a szombathelyi járőrök a kórházi ellátás után elfogták és előállították az idős asszonyt, akinek kihallgatása során vált egyértelművé, hogy azonos K. Sándornéval, azaz Repülős Gizivel" - mondta az alezredes. Mint kiderült, Repülős Gizi aznap Kőszegen is besurrant egy családi házba, ahonnan ékszereket és 100 ezer forintot lopott el. Azzal is gyanúsítják, hogy szeptember közepén egy büki lakásban is járt, ahonnan szintén ékszereket és készpénzt vitte el.

Aki mer, az nyer

A nő szállodai szobájában tartott házkutatás során a rendőrök megtalálták az előző nap Kőszegről ellopott aranytárgyakat is. "Az ékszerek egy gombolyag fonal közepén voltak elrejtve, amikor szét akartuk vágni a gombolyagot a gyanúsított tiltakozott és azt mondta, meg kell térítenünk az okozott kárt. Amikor előkerültek az ékszerek, csak annyit mondott: aki mer, az nyer"- emlékezett vissza a házkutatásra Faller Ferenc.

K. Sándornét a pécsi és a mohácsi rendőrök is keresték. Mohács mellől egy besurranáskor közel kétmillió forintot lopott el, amit egy később megtalált betétkönyvében helyezett el.

A bűnügyi krónikák szerint Repülős Gizi onnan kapta ragadványnevét, hogy az ötvenes évek elején, amikor még az ország nagyvárosaiba is közlekedtek repülőjáratok, reggel Budapesten felszállt egy gépre, néhány óra alatt Miskolcon, Debrecenben, Pécsett, Szegeden vagy Szombathelyen lopott, s az esti járattal visszatért a fővárosba.

Abszolút profi

Az idős nő ellen eddig 21 jogerős ítéletet hoztak a bíróságok, nincs olyan megye az országban, ahol ne követett volna el bűncselekményt. A rendőrök idős kora ellenére is "abszolút profinak" jellemezték az asszonyt, aki nemcsak megszervezte akcióit, de parókával, öltözékének változtatásával, a bizonyítékok eltüntetésével és bűncselekményből származó értékek leleményes elrejtésével 81 évesen is próbára teszi a nyomozókat.