Negyven méteres fán akadt a magyar sárkányrepülő

2006.01.27. 10:34
Mentőalakulatok próbálják lehozni egy negyven méteres fa tetejéről a fennakadt magyar sárkányrepülőt Ausztráliában. A férfi eszméleténél van, valószínűleg csak könnyebb sérüléseket szenvedett.

Negyven méteres magasságban egy fán akadt egy magyar sárkányrepülő Ausztrália legdélibb tartományának észak-keleti csücskében, Benalla közelében, jelentette az ausztrál ABC. A 42 éves férfi egy nyolcnapos versenyen vesz részt.

A szerencsétlenül járt sárkányrepülőt csütörtök este kezdték keresni, miután nem érkezett meg a verseny aktuális szakaszának céljába. A férfi a rábukkanó mentőalakulatok szerint eszméleténél van, vélhetően csak könnyebb sérüléseket szenvedett, írja az ABC.

A mentésen dolgozók leemelése előtt biztosítani akarják, hogy a férfi megfelelően rögzítve legyen. Ha ugyanis lezuhanna a negyven méteres magasból, akár halálos sérüléseket is szenvedhet.

A sárkányrepülő Victoria állam északi, bokros-fás szavannáján szenvedett balesetet. Nevéről nem érkezett jelentés. Hívásunkra a canberrai magyar nagykövetség és a sydney-i magyar konzulátus munkatársai sem reagáltak.

  • Hírek
  • Hírek