Árpád
-2 °C
4 °C

„Hátborzongató gnóm” rémisztgeti az argentinokat

2008.03.11. 16:21
Rettegésben élnek az argentínai General Güemes lakói. Egy oldalazva járó törpétől félnek, annyira, hogy eddig senki sem merte megkérdezni a rémtől, ki ő és mit akar.

Egy harmincezres argentin kisváros, Generali Güemes teljes lakosságát tartja rettegésben egy kapucnis törpe. A helyiek csak "hátborzongató gnómnak" hívják a kizárólag éjszaka, és akkor is csak oldalazva közlekedő törpét, írja a Sun.

A rejtélyes alakot már le is filmezték. Egy csapat tinédzser egy éjszaka éppen horgászkalandokat beszélt át, amikor különös zajra figyeltek fel. "Olyan volt, mintha valaki köveket dobálna. Odanéztünk, a fű mozgott. Azt gondoltuk, csak egy kutya, de amikor előbukkant a gnóm, mind nagyon megijedtünk" - mesélte az eseményeket rögzítő José Alvárez.

[A Sun oldalán szemcsés fotó és még szemcsésebb videó is van a gnómról]

José szerint a helyiek már régóta tudnak a gnómról, de eddig senki sem mert odamenni hozzá. "Ez nem vicc, mi a mai napig nem merünk sötétedés után kimenni. Ahogy senki más sem" - nyilatkozta José az El Tribuno című argentin lapnak.

Elmondása szerint egyik barátja annyira megrémült, hogy kórházba kellett szállítani.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?