Oszkár
20 °C
29 °C

Legeltetés a golfpályán?

2003.08.15. 10:47
Vita robbant ki egy golfklub és egy farmer között Nagy-Britanniában, mert a tehenek a pályára rontottak és megzavarták a játékot. A gazda azt állítja, hogy a pálya területére is érvényes a legeltetési joga, azonban a rövidre nyírt fű miatt az állatok nehezebben jutnak táplálékhoz.
Frank Joynson tizenkilenc szarvasmarhája a wolverhamptoni Penn Golf Club pályáira tévedt. Az állatok állítólag megzavarták a játékosokat, feltúrták a gyepet és kidöntötték a zászlókat. Egyes tehenek arra vetemedtek, hogy menekülésre kényszerítették a jómódú játékosok egy részét.

Évszázados jog

A hetvenegy éves Joynson gazda ragaszkodik hozzá, hogy a pálya területén legeltesse jószágait, mert szerinte a pálya területére is vonatkozik a legeltetési jog. Joynson azt állítja: "a golfpálya csak száz éve van itt, még a legeltetési jog időtlen idők óta a területhez tartozik". A gazda még panaszt is tett a tanácsnál, amiért a golfklub túl rövidre nyíratja a füvet.

Nincs kerítés

Malcolm Jones, a pálya tulajdonosa elismeri, hogy a létesítmény és Joynson farmja egy helyrajzi szám alatt található a nyilvántartásban. A klub már engedélyt kért, hogy felhúzhasson egy kerítést, ám a hatóságok ezt elutasították. Próbáltak megegyezni a környékbeliekkel, ám ez eddig nem sikerült, jelentette az Ananova.