Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

Kommandósok fogták el a göllei uzsorást

2008.09.25. 13:01
Időskorúakat tartott rettegésben a Somogy megyei Göllén egy fiatalember. A rendőrségi gyanú szerint a férfi helybéli időseknek uzsorakamatra adott kölcsönt, majd veréssel fenyegette őket, ha nem fizetnek.

Idős, kevés nyugdíjból, szociális segélyből élő embereket fenyegetéssel uzsorakamat megfizetésére kényszerített egy 30 éves göllei férfi. Az erőszakos bűncselekmények miatt korábban már megbüntetett zsarolót kommandósok fogták el, hangzott el csütörtökön Kaposváron, a városi rendőrkapitányság sajtótájékoztatóján.

A nyomozást vezető Vízi András közölte: a férfire egy másik bűnügyben kihallgatott tanúk elmondása alapján figyeltek fel a rendőrök. Az eddig adatok szerint hat sértettje van az ügynek, de további érintettek jelentkezésére is számítanak.

Az élet és testi épség veszélyeztetésével gyanúsított férfi az utóbbi két évben élelmiszert, elektronikai eszközöket, tűzifát adott el helybeli sértetteknek, akiktől a kialkudott, részletekben megadott vételár kifizetése után az eredeti összeg többszörösét, 10-30 ezer forint kamatot követelt.

Az áruért 5-10 ezer forintot kért, de később újabb törlesztő részletekért is jelentkezett. Általában a nyugdíjuk, szociális segélyük felét-kétharmadát vitte el minden hónapban. Volt, aki havi húszezer forintból élt. A férfi veréssel fenyegette őket, ezért az idős emberek senkinek sem mertek szólni.

A rendőrség a bűncselekmény elkövetésével gyanúsított férfit kedden elfogta, őrizetbe vette, és kezdeményezte előzetes letartóztatását. A munkanélküli, szociális segélyből élő zsaroló, aki több százezer forintot vett el áldozataitól, tagadja a vádakat. A megfélemlítettek nem mertek feljelentést tenni, most sem ők, hanem mások mondták el a rendőröknek, hogy milyen kiszolgáltatott helyzetbe került néhány idős göllei ember.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!