József, Bánk
-6 °C
0 °C

Felgyújtották a Móricz Zsigmond körtéri Gombát

2005.07.30. 15:23
Kigyulladt a körtéri Gomba szombat délután. A nemrég ipai műemlékké nyilvánított BKV-épületet hajléktalanok lakják, de most nem volt ott senki.

Kigyulladt szombaton az a használaton kívüli épület a Móricz Zsigmond körtéren, melyet nemrég nyilvánítottak ipari műemlékké. Budapest forgalmas csomópontján kora délután csaptak fel a lángok.

A tűzszerészek a tűzeset után nem sokkal kiderítették, hogy szándékos gyújtogatásról volt szó.

A régi BKV-épületben egy kínai butik működött, melynek tulajdonosa nem sokkal dél után bezárt, és hazaindult. Ezután ismeretlenek betörték a kirakat üvegét, gyúlékony anyagot locsoltak szét az üzletben, majd felgyújtották. A tűzoltóságot járókelők riasztották, akik negyed óra alatt tudták megfékezni a lángokat.

Az évek óta használaton kívüli, többnyire hajléktalanok lakta épületben nem tartózkodott senki, így személyi sérülés nem történt.

A tűzben a butik árukészlete tönkrement, és az épületben is komoly károk keletkeztek. Az eszmei érték mellett az anyagi kár meghaladja a tízmillió forintot is. A rendőrség ismeretlen tettes ellen indított nyomozást közveszély okozása miatt.