Fábián, Sebestyén
-2 °C
4 °C

Kifosztották Görgey Gábor lakását

2003.07.01. 09:52
Betörtek Görgey Gábor író, volt kulturális miniszter lakásába. A lopási kárról és az eltűnt értékekről még semmit nem tudni, mivel a volt kultuszminiszter külföldön van.
Kifosztották az éjszaka folyamán Görgey Gábor író, a Medgyessy-kormány egykori kultuszminiszterének lakását Solymáron - adta hírül a HavariaPress. A hírügynökségi jelentés még megjegyezi: a helyszínelők reggel hagyták el a házat, ahonnan értékes képeket, ékszereket és ezüstöket vittek el az ismeretlen elkövetők.

A Budaörsi Rendőrkapitányságon az Indexnek elmondták: a jelenleg külföldön tartózkodó volt kulturális miniszter lakásába valóban betörtek. A bűncselekményt a bejárónő fedezte fel kedd reggel, a lopási kárról és az eltűnt értékekről azonban még nem tudtak nyilatkozni a rendőrségen. Ennek feltárásához Görgey Gáborra is szükség van.

Ami biztos: az elkövetők a bejárati ajtó zárjának feltörésével jutottak be az író házába. A rendőrség feltételezi, hogy a betörők kora este és éjfél között járhattak az író családi házában. A Vasút utcai villát az eddig megismert adatok szerint nem védte biztonsági berendezés.

A hírügynökség értesülései szerint az ellopott értéktárgyak között több XIX. századi, Görgey Arthúr tábornokot ábrázoló festmény is szerepel.

Úgy tudni, a károk felbecslésében az író korábbi felesége is segítette a rendőrök munkáját. A jelenleg külföldön tartózkodó Görgey Gábor a betörés hírére megszakította pihenését, így várhatóan kedd délutánra hazaérkezik.