Etelka, Aletta
-5 °C
0 °C

Nincsenek életveszélyben a magyar táncosok

2003.09.29. 18:22
Tizenegy sérült néptáncost kiengedtek a kórházból azok közül, akiknek autóbuszát vasárnap este érte baleset a Szaloniki felé vezető úton. A busz egy szemből jövő, előzésben lévő autót akart kikerülni.
Tizenegy sérültet a hétfői nap folyamán kiengedtek a kórházból azok közül a magyar néptáncosok közül, akiknek autóbuszát vasárnap este érte baleset Görögország északi részén, a Szaloniki felé vezető úton - közölte hétfő délután az MTI-vel Hejcser László az athéni magyar nagykövetség sajtóattaséja. A balesetben megsérült 23 magyar táncost a katerini, illetve a szaloniki kórházakba szállították, közülük kettő sérülései súlyosabbak, de a magyar külképviselet tudomása szerint egyikük sincs életveszélyben - mondta a sajtóattasé.

A Belügyminisztérium Duna Táncegyüttesének 30 tagját szállító autóbusz a Peloponnészosz-félszigeten a Szaloniki felé vezető úton, a 406-os kilométerkőnél érte baleset. A nagykövetség úgy értesült, hogy a busz az ellenkező irányból érkező, és előzésben lévő járművet akart kikerülni, eközben azonban a sofőr valamilyen okból elveszítette uralmát a jármű fölött, lesodródott az útról, és felborult - mondta a sajtóattasé, hozzátéve, hogy a baleset körülményeiről ennél pontosabbat csak a hivatalos rendőrségi vizsgálat eredményeinek birtokában mondhat.

A baleset helyszínén tartózkodik Oláh Lajos konzul, hogy a magyar hatóságok nevében közreműködjék a vizsgálatban, és minden segítséget megadjon a szerencsétlenül jártaknak. A Belügyminisztérium Duna Táncegyüttesének illetékese korábban a távirati irodának megerősítette, hogy a társulat bérelt magyar busszal utazott, és két magyar sofőr utazott velük. A magyar táncosok Ermioni városa közelében léptek fel több alkalommal, utolsó fellépésük szombaton volt.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!