Edina
-12 °C
-3 °C

Gázpalack robbant a vágóhídon

2004.01.05. 23:07
Kilencen sérültek meg abban a tűzben, amely egy gázpalack felrobbanása után következett be hétfőn a késő esti órákban Biharnagybajomban egy vágóhídon - tájékoztatta az MTI-t a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletvezetője.

A rendőrség 20 óra 10 perckor kapták a riasztást, miszerint a biharnagybajomi vágóhídon felrobbant egy PB gázpalack - mondta el Bakó László rendőr alezredes. A biharnagybajomi Béke-telep nagy vágóhídján egy 22 kilogrammos gázpalack robbant fel, eddig ismeretlen okból - közölte a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese.

Leszakadt armatúrák

A robbanás következtében leszakadtak a mennyezet fénycső-armatúrái, tűz ütött ki, amelyben heten súlyos, ketten könnyű égési sérüléseket szenvedtek - mondta Kozma Imre százados. Hozzátette: a Püspökladányból, Berettyóújfaluból és Szeghalomból érkező 24 tűzoltó hamar eloltotta a lángokat.

A sérülteket a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centruma bőrklinikájának égési osztályára szállították - mondta el a Hajdú-Bihari Mentőszolgálat ügyeletvezetője. Ratku Attila tájékoztatása szerint összesen öt roham-, illetve szállítókocsi érkezett a helyszínre az égési sérültek ellátására, illetve elszállítására.