Vilhelmina
12 °C
28 °C

Megsemmisítették a Margit hídnál talált gránátokat

2008.09.03. 08:03
Megsemmisítették azokat a kézigránátokat, melyeket a Margit híd budai hídfőjénél találtak kedden délután. Az építkezésen volt még lőszer is, ezt elszállították a helyszínről. A környéket nem kellett kiüríteni, éjszaka a hidat és a Bem rakpartot rövid időre lezárták, de nagyobb fennakadás nem volt a közlekedésben.

Még az éjjel a helyszínen megsemmisítették azokat a kézigránátokat, melyeket a Margit híd budai hídfőjénél találtak kedden délután, az építkezésen talált többi lőszert pedig elszállították, tájékoztatott a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

A környéket nem kellett kiüríteni, a Bem rakpartot és a Margit hidat este tizenegy órától háromnegyed tizenkettőig kellett lezárni, addig terelték el a forgalmat. A közlekedésben - a gyenge éjszakai forgalom miatt - nem volt fennakadás.

Harnócz Gyula, a Honvédelmi Minisztérium sajtóügyeletese azt mondta az MTI-nek, hogy az építkezésen több kézigránátot, 122 milliméter átmérőjű lövedékeket és üres páncéltörő eszközöket találtak.

A budai szennyvízelvezető főgyűjtőcsatorna építési munkálatai közben augusztus 9-én egy FAB 100-as típusú, 100-110 kilogrammos orosz rombolóbomba, 26-án pedig egy 50 kilogrammos magyar légibomba került elő a földből.