Árpád
-2 °C
3 °C

Megsemmisítették a Margit hídnál talált gránátokat

2008.09.03. 08:03
Megsemmisítették azokat a kézigránátokat, melyeket a Margit híd budai hídfőjénél találtak kedden délután. Az építkezésen volt még lőszer is, ezt elszállították a helyszínről. A környéket nem kellett kiüríteni, éjszaka a hidat és a Bem rakpartot rövid időre lezárták, de nagyobb fennakadás nem volt a közlekedésben.

Még az éjjel a helyszínen megsemmisítették azokat a kézigránátokat, melyeket a Margit híd budai hídfőjénél találtak kedden délután, az építkezésen talált többi lőszert pedig elszállították, tájékoztatott a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

A környéket nem kellett kiüríteni, a Bem rakpartot és a Margit hidat este tizenegy órától háromnegyed tizenkettőig kellett lezárni, addig terelték el a forgalmat. A közlekedésben - a gyenge éjszakai forgalom miatt - nem volt fennakadás.

Harnócz Gyula, a Honvédelmi Minisztérium sajtóügyeletese azt mondta az MTI-nek, hogy az építkezésen több kézigránátot, 122 milliméter átmérőjű lövedékeket és üres páncéltörő eszközöket találtak.

A budai szennyvízelvezető főgyűjtőcsatorna építési munkálatai közben augusztus 9-én egy FAB 100-as típusú, 100-110 kilogrammos orosz rombolóbomba, 26-án pedig egy 50 kilogrammos magyar légibomba került elő a földből.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?