Mátyás
-6 °C
1 °C

Kézigránát robbant egy szentesi ház erkélyén

2006.08.22. 14:57
Kézigránátot dobott egy ismeretlen Szentesen egy belvárosi társasház erkélyére kedden hajnalban. Senki nem sérült meg, a rendőrség a nyomravezetőnek 100 ezer forint díjat tűzött ki.

Egy ismeretlen személy a rendőrség elsődleges adatai szerint kézigránátot dobott Szentesen egy belvárosi társasház erkélyére kedden hajnalban - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A robbanásban megrongálódott az erkély, és kitörtek az ablakok. A kár meghaladja a 100 ezer forintot - mondta M. Toronykőy Márta.

A lakás első emeleti nappalijában senki nem volt, így sérülés nem történt - mondta Földvári Nagy István szentesi rendőrkapitány. Hozzátette: a lakásban élő család a háromszintes épület legfelső emeletén volt a robbanás időpontjában.

A szentesi rendőrkapitányság ismeretlen tettes ellen büntetőeljárást indított rongálás, valamint robbanóanyaggal vagy robbantószerrel való visszaélés gyanúja miatt.

A rendőrség várja a szemtanúk jelentkezését. Különösen azt a személyt keresik, aki tanúk szerint a robbanást után több percig a ház előtt áll, nézelődött, így feltehetően információkkal rendelkezik az ügyről.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője a nyomravezetőnek - személyének titokban tartása mellett - 100 ezer forint díjat tűzött ki.