Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Összefirkálta a belvárost, elkapták

2008.12.19. 11:25
Elfogtak egy sokat graffitiző fiatalembert. A belvárosban több mint hatvan helyre firkált.

A rendőrség elfogott egy 20 éves fiatalembert, aki beismerte, hogy több mint 60 darab falfirkát festett Budapest központi területeire. Elsősorban a Bajcsy-Zsilinszky úton, a Teréz körúton, a Podmaniczky utcában, az Erzsébet körúton, a József körúton és a Ferenc körúton tevékenykedett, de festett Budán is, a Margit körúton és az Alkotás úton.

A fiatalembert a rendőrség falfirkálók elfogására felállított nyomozócsoportja, a Szeretem Budapestet Mozgalom Egyesület és a Főpolgármesteri Hivatal közös munkájával azonosították. 60 kisebb és 4 nagyobb kárt okozó rongálással gyanúsítják.

Rongálásért kisebb kár esetén pénzbüntetés, közérdekű munka, de akár egy évi szabadságvesztés is kiróható. Aki nagyobb kárt okoz, három évet is kaphat, ha ilyen ügyben elítéli a bíróság.