Géza
-12 °C
-4 °C

A tűzszerészek vitték a lőtérre a gyilkos gránátot

2006.06.07. 09:47

Nem egy korábban ottfelejtett eszköz robbant fel a szolnoki katonai kiképzőbázison, hanem egy olyan éles gránát, melyet a tűzszerészek maguk vittek a helyszínre - ezt állapította meg a szakértői vizsgálat a Magyar Hírlap információi szerint.

A belső vizsgálat szerint az biztos, hogy a gránát nem lehetett volna a bázison és az katonák dokumentációjában sem szerepelt. A lap úgy tudja, a vizsgálat jelenlegi adatai szerint nem lehet kizárni, hogy a katonák szándékos szabálysértése vezetett a tragédiához.

A tüzérségi lövedék május 23-án robbant fel a honvédség szolnoki kiképzőbázisán egy imitált aknamező telepítése közben. A legközelebb álló Kiss Róbert őrnagy életét vesztette, míg két beosztottja súlyos, egyikük maradandó károsodással járó sérülést szenvedett.

Nem lehet kizárni, hogy a tragédiát maga Kiss Róbert okozta. A katonai vezetés úgy ítélte meg, hogy az őrnagy feltételezhető mulasztása nem homályosítja el, hogy korábban milyen hasznos munkát végzett. Ő volt az egyik legtapasztaltabb tűzszerész.