Oszkár
20 °C
29 °C

Táskájában vitte a rendőrségre a világháborús gránátot

2008.07.03. 16:51
Nem akart a tűzszerészekre várni, ezért saját autójával vitte be a rendőrségre a világháborús gránátot egy férfi Esztergomban. A szerkezet bármikor felrobbanhatott volna, de végül biztonságban elvitték a tűzszerészek.

Táskájába tette, majd autóba ült és az esztergomi rendőrségre hajtott egy fiatalember azzal a világháborús gránáttal, amit az udvarán talált csütörtök reggel; a rendőrök azonnal értesítették a tűzszerészeket, majd lezárták a kapitányság környékét.

A fiatalembernek sürgős dolga volt, és mivel nem akart órákat várni a tűzszerészekre, úgy gondolta, a száraz, rozsdás szerkezet már nem lehet veszélyes, beszállítja azt a rendőrségre.

A város másik végéig fuvarozta a gránátot, majd bement az Esztergomi Rendőrkapitányságra, és közölte, hogy mit hozott. A rendőrség már nem bizonyult ilyen bátornak, azonnal körbekerítették a kapitányság parkolóját, értesítették a tűzszerészeket, akik Székesfehérvárról siettek Esztergomba.

Az orosz gyártmányú gránátot a tűzszerészek emelték ki az autóból és szállították biztonságos helyre, ahol majd hatástalanítják és megsemmisítik.

A férfi sietségében arra nem gondolt, hogy a szerkezet a szállítás közben bármelyik pillanatban felrobbanhatott volna - olvasható a rendőrség honlapján.