Viola
-6 °C
-2 °C

Kézigránátos támadás Budapesten

2002.12.12. 10:01
Ismeretlen tettesek kézigránátot dobtak egy XV. kerületi autókereskedés udvarára szerdán. A támadásban senki nem sérült meg, hat autóban viszont kétmillió forintos kár keletkezett. A rendőrség haragosok után nyomoz.
Feltehetően egy M50 típusú, jugoszláv gyártmányú kézigránátot dobtak szerda éjszaka egy budapesti autókereskedés udvarára - jelentette a HavariaPress. A rendőrséget a XV. kerületi Alkotmány utcai telep biztonsági őre értesítette tíz perccel éjfél előtt.

Haragosok után nyomoznak

A robbanásban senki nem sérült meg, hat autóban közel kétmillió forintnyi kár keletkezett. A rendőrség eljárást kezdeményezett az ügyben, egyelőre még vizsgálják, hogy a kereskedés tulajdonosának lehettek-e haragosai üzletfelei, versenytársai körében.

Legutóbb szeptember 4-én robbantottak kézigránátot a csepeli Vágóhíd utcában, személyi sérülés akkor sem történt. Egy ember könnyeben megsérült október 20-án, amikor egy XVI. kerületi Ottó utcai ház kerítése előtt robbant gránát.

Evakuálni kellett a házat

A legutóbbi halálos áldozatot követelő robbantásos merénylet 2001-ben történt Magyarországon. Június 18-án egy játékgépeket üzemeltető vállalkozó vesztette életét, amikor hazatértekor nagyerejű pokolgép robbant VII. kerületi Dembinszky utcai lakásánál. A támadásban élettársa súlyosan megsérült, a robbanás erejét jelzi, hogy a hatvankét lakásos társasház lakóit ideiglenesen ki kellett költöztetni.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!