Judit
2 °C
7 °C

Postán akart gránátot küldeni egy férfi

2002.11.06. 19:41
Egy Budapesten élő amerikai férfi éles gránátot postázott Londonba. A rendőrség arab kapcsolatokat keres, ugyanis a férfi számítógépén egy Ahmed nevű "rejtélyes" fájlt találtak.
A rendőrség őrizetbe vett egy Budapesten élő amerikai férfit, aki postai küldeményben akart kézbesíteni Londonba egy éles kézigránátot. A tv2 információi szerint a férfi gyűjtőnek vallotta magát, és azt mondta, egy gyűjtőtársának szánta a gránátot.

A gyanús csomagra a határőrök a Ferihegyi repülőtéren figyeltek fel. A gránátot a feladó egy papírdobozba tette, melyre azt írta, hogy könyveket tartalmaz. A tv2 szakértőkre hivatkozva azt állította, hogy csak a szerencsének köszönhető, hogy nem robbant fel a gránát.

A küldeményt még október elején találták a határőrök, de a rendőrség csak most hozta nyilvánosságra az ügyet, mert sokáig hiába keresték a feladót.

Gyanús fájl

Mint "gyanús körülményt" értékelte a rendőrség a házkutatás során az amerikai férfi számítógépén talált "rejtélyes" Ahmed nevű fájlt. A tv2 közlése szerint "az ikonra kattintva lőni kezd egy arab férfi".

Az Index magánnyomozói ad hoc munkacsoportja kiderítette, hogy egy bizonyos Ahmed nevű mpeg fájl több címen is letölthető az internetről. Az amatőr felvételeket terjesztik. A film azt ábrázolja, miként lepődik meg egy arab fiatalember, mikor a lövést követően a puska visszarúgása ledönti lábáról.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?