Piroska
-2 °C
5 °C

Kolbásztöltelék lett egy húsgyári munkásból

2005.03.21. 15:00
Bedarált egy munkást egy kolbászgyári húsaprító szerkezet Oslóban. A negyven éves dolgozó egyedül volt, amikor a baleset történt, így egyelőre nem tudni, hogy miként zuhant a nagy húsdarálóba.

Az Åkeberg Skoglunn húsipari üzemben szörnyű halált halt hétfőn kora reggel egy negyven éves munkás, jelenti az Aftenposten norvég portál az NTB norvég hírügynökségre hivatkozva. A kolbászgyári dolgozó azonnal életét vesztette, amikor fél hat körül eddig ismeretlen okból belezuhant egy húsdarálóba.

"Hárman dolgoztak a húsdaráló körül, egyikük vagy beleesett a gépbe, vagy a vákuum szippantotta be" - mondta az oslói rendőrkapitányság szóvivője, hozzátéve, hogy a halálos munkahelyi baleset pontos körülményeit egyelőre nem ismerik.

Egyelőre annyit tud a rendőrség, hogy a daráló másik két kezelője nem volt jelen, amikor a baleset történt, csak azt vették észre visszatértükkor, hogy társuk eltűnt. Később ők találták meg kollégájuk maradványait a darálóban.

A három munkás nagy húsdarabokal dolgozott, feladatuk a daráló folyamatos táplálása volt, arra egyelőre nem utal semmi, hogy a gyár biztonsági mulasztásából történt volna a tragédia, mondta a rendőrségi szóvivő. A nyomozók, amint lehetséges, kihallgatják a két, egyelőre még sokkban lévő munkást, akiket a helyi kórházban ápolnak. Az ügyet a munkavédelmi hatóságok bevonásával vizsgálja a rendőrség.