Emma
9 °C
26 °C

Rendőrkommandósok gyilkolhattak Garamszécsen

2006.11.15. 19:03
Álrendőrök gyilkoltak meg egy alvilági kapcsolatokkal rendelkező vállalkozót a szlovákiai Garamszécsen. A nyomozók szerint az elkövetők között lehettek olyanok, akik korábban különleges rendőri kiképzést kaptak.

Rendőrkommandósnak álcázott ismeretlenek rontottak rá kedden a szlovákiai Garamszécsen (Polomka) egy alvilági kapcsolatokkal gyanúsított vállalkozó házára, a férfit megölték, hét embert pedig megkötözve hagytak a helyszínen. A rendőrség gyanúja szerint az elkövetők, vagy azok valamelyike korábban rendőrkommandó tagja lehetett.

A sok éve halmazati bűncselekményekért börtönbüntetését töltő állítólagos maffiavezérrel, Mikulás C-vel kapcsolatban is emlegetett áldozatot - a rendőrség szerdai bejelentése szerint - kedd este, hét megkötözött ember társaságában holtan találták a házában.

Megkötözték a rendőröket

A helyszínre kiszállt rendőrök három rohamosztagos egyenruhába öltözött és rendőri igazolvánnyal bemutatkozó, símaszkos álkommandóst is találtak a tett helyszínén, akik azt állították, hogy titkos rendőrségi akció részeseiként vannak jelen. Az álkommandósok lefegyverezték és megkötözték a valódi rendőröket, majd egy autóval elhajtottak a helyszínről. Időközben az egyik rendőr kiszabadította magát a kötelékéből és erősítést kért.

A rendőrség riasztott egysége nem sokkal később észlelte az álrendőrök kocsiját, de miután a járművet sikerült megállítani és a vezetőjét kiszállásra kényszeríteni, az út menti cserjésből ismeretlenek tüzet nyitottak rájuk. A rendőrök válaszoltak a lövésekre, de vélhetően senkit sem találtak el, a támadók elmenekültek. A bűnözők gépkocsijából különféle plasztik robbanóanyagokat, egyebek között Semtexet, gyújtószerkezeteket és egyéb, pokolgépekhez alkalmatos eszköz került elő.

Az elkövetők kézre kerítésére országos körözést rendeltek, a nyomozásba több mint háromszáz rendőrt vontak be, tájékozatta a sajtót Ján Packa országos rendőrfőkapitány, akinek szavai szerint a kézjegyek alapos okkal arra hagynak következtetni, hogy az elkövetők korábban különleges rendőri kiképzést kaptak, valamelyik kommandós alakulatban szolgálhattak. Jelezte, a rendőrségnek az elkövetők kilétével kapcsolatban máris konkrét gyanúja van. Packa neveket nem közölt, és mint mondta egyelőre a gyilkosság indítékait sem ismerik.