József, Bánk
-7 °C
0 °C

Sugárhajtómű szippantotta be a reptéri munkást

2004.11.08. 13:51
Úgy indította be Boeing 737-ese hajtóművét egy kazah pilóta, hogy azon éppen ellenőrzést végzett a moszkvai reptér egyik karbantartó mérnöke. A reptéri dolgozót másodpercek alatt beszippantotta a sugárhajtómű. A tragédia után csak egy vértócsa és egy bakancs maradt utána.
Tragikus baleset végzett egy moszkvai reptéri mérnökkel. Az egyelőre azonosítatlan mérnök a kazah Air Astana légitársaság egyik Boeing 737-700-as hajtóművét ellenőrizte a felszállás előtt, amikor a gép pilótája, nem tudván a munkálatokról, beindította a motort. A Daily Mirror beszámolója szerint a turbina azonnal beszippantotta a reptéri dolgozót.

A mérnökkel a sugárhajtómű propellerei rögtön végeztek, a tragédiára csak egy vértócsa és a mérnök földre zuhant bakancsa utalt.

Gyors halál

"Tragikus baleset, mindenkit megrázott", nyilatkozta a lapnak a moszkvai reptér egyik illetékese. Elmondása szerint a mérnök a hajtómű beindítása után pár másodperccel már halott volt. A hatóságok most teljes körű vizsgálatot rendeltek el, hiszen elvileg szigorú biztonsági előírások hivatottak megakadályozni az ilyen típusú baleseteket. Az eddigi adatok alapján a gép pilótája nem is sejtette, hogy a gépén dolgoznak.

"Megnyugvást csak az hozhat az áldozat családjának, hogy szerettük nagyon gyors halált halt, valószínűleg nem is tudatosult benne, mi történik", nyilatkozta a reptér neve elhallgatását kérő illetékese a brit bulvárlapnak. A hatóságok nem kívántak részleteket közölni a balesetről, így annak szereplői és pontos időpontja sem ismert.

A gépet a hajtómű kitakarítása idejére kivonták a közlekedésből.